Отримуємо досвід з енергоефективності муніципальних будівель для його подальшого упровадження в освіті

2-3  листопада 2017 року в м. Києві  за підтримки проекту “Енергоефективність у громадах”, що за дорученням Уряду Німеччини впроваджується Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, проходить семінар «Енергоефективність у малих містах. Виклики та рішення», участь у якому взяла проектний менеджер відділу освіти Чугуївської міської ради  Вікторія Михальчук.

Основною темою семінару стали реалізація проекту “Енергоефективність у громадах – ІІ» та обмін відповідним досвідом   між усіма містами України,  енергосервіс в бюджетній сфері: правові засади, перешкоди та можливості для розпорядників бюджетних коштів, а також способи залучення коштів для термомодернізації бюджетних об’єктів.

Першого дня перед  учасниками заходу виступили СебастіанКноке, Перший секретар економічного відділу Посольства Німеччини в Україні, Робер Кюнне, директор проекту «Енергоефективність у громадах – II»,  голова Асоціації малих міст України Павло Козирєв, а також представники міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України. Учасникам семінару були представлені основні задачі й досвід реалізації проекту “Енергоефективність у громадах-II”,  ініціативи у сфері енергосервісу й енергоефективності будівель, та фінансування енергоефективних проектів в Україні з прикладами реалізованих проектів в бюджетній сфері.

Другий день семінару має практичну спрямованість. Учасники семінару  побачать  рішення щодо реконструкції доріг, паркових зон, облаштування міського простору на виробничому підприємстві «Золотий мандарин Квадра», а також  відвідають інженерно-прогресивний дитячий садок на Печерську, що єдиним в Україні технічним дивом з точки зору використання енергоефективних технологій, екологічних матеріалів і інженерних рішень. Тут учасники  ознайомляться з новітніми технологіями, які стосуються електропостачання, опалення, охолодження, нагрівання і очищення води.

Більше фото – в фотоальбомі відділу освіти