День захисту дітей по-чугуївськи

«Подорож країною здоров’я» – свято під такою назвою організували дорослі для чугуївської дітвори в перший день літа.

Від самого ранку ошатні, в піднесеному настрої хлопчики й дівчатка пройшли святковою колоною під звуки оркестру від Будинку дитячої та юнацької творчості вулицями Старонікольскою та Гвардійською до стадіону.

Вперше епіцентром святкування Дня захисту дітей став міський стадіон «Олімп». І треба сказати, що організатори – чугуївська мерія – не прогадали: на стадіоні вистачило місця для різноманітних розваг – спортивних конкурсів і змагань, виступів творчих колективів та юних спортсменів, майстер-класів та ігрової програми. При бажанні діти могли відпочити на травичці і в тіні дерев, а також пострибати на батуті та надувний гірці.

Ще одним цікавим нововведенням святкування в цьому році став фестиваль роликів і самокатів. І хоча проводився він у нашому місті вперше – зібрав велику кількість учасників різного віку. Наймолодші проходили дистанцію разом з батьками, а найбільш спритні та  швидкі отримали грамоти та пам’ятні кубки, які їм вручила міський голова Галина Мінаєва.

Яскравим і видовищним вийшов танцювальний марафон дитячих колективів: танцюристи і спортсмени дивували учасників свята своїми талантом, артистизмом і майстерністю.

Було чим зайнятися і найдопитливішим дітям: учні професійних ліцеїв проводили майстер-класи з виготовлення прикрас з цукрової мастики, фігурної вирізки овочів і плетіння кісок. Туристи міського ЦТК демонстрували навички фігурного водіння велосипедами, причому спробувати свої сили на смузі перешкод змогли всі бажаючі.

Любителі футболу вболівали за улюблені команди: в перший день літа відбулося відкриття футбольного сезону дитячих дворових команд на Кубок міського голови – ігри проходили на міні-поле зі штучним покриттям.

Приємним сюрпризом для учасників свята стало морозиво – солодкі подарунки від міського голови Галини Мінаєвої та народного депутата України Дмитра Шенцева.

Дню захисту дітей були також присвячені театральні постановки у виконанні талановитих чугуївських дітей. 31 травня в культурному центрі «Імідж» з великим успіхом пройшов показ вистави – музичної казки «Летючий корабель» естрадної студії-театру «Амплуа» під керівництвом Олени Обченко-Світлової. Дитячий театр «Калейдоскоп» музичної школи підготував для юних глядачів казку «Теремок», а весь творчий колектив школи – концерт з нагоди улюбленого свята дітвори.

Джерело – “Новини Чугуєва”