Освітяни долучилися до відзначення Дня вишиванки

У третій четвер травня Україна  відзначає День вишиванки, до святкування якого може долучитися будь-хто, вдягнувши цього дня на роботу, заняття чи просто прогулянку вишиваний одяг.

Сьогодні багато освітян, школярів та вихованців дитсадків м. Чугуєва прийшли до своїх навчальних закладів вбраними у чудові вишиванки. Працівниці Відділу освіти Чугуївської міської ради в цей  день також приєдналися до вшанування традиційного українського одягу, убравшись в ошатні  вишиті сорочки.

Вишиванка – це дуже гарно, сучасно і завжди модно!


«Вишиванка – символ Батьківщини, дзеркало народної душі» (Клугино-Башкирівська ЗОШ)

Яскравим загальношкільним святом відзначили учні Клугино-Башкирівської ЗОШ  День вишиванки.  Це поки ще не офіційне і відносно нове народне свято, що сприяє єдності і культурному відродженню всього багатонаціонального українського народу. Воно відзначається в третій четвер травня.

В 2017 році День вишиванки припадає на сьогодні – 18 травня.

Учасники заходу із цікавістю слухали про українські традиції, про вишивкуяк один із найдавніших та найпоширеніших видів народної творчості, підспівували чудові українські пісні, із захопленням взяли участь у «вишиваному хороводі» та сучасному флешмобі «Україна-вишиванка».

Фото заходу – у фотоальбомі відділу освіти


День вишиванки в ДНЗ № 12

18 травня 2017 року в ДНЗ № 12 було відзначено Всеукраїнський день вишиванки проведенням розваги “Краса чарівної вишиванки”.

День вишиванки – всеукраїнське свято, яке сприяє збереженню народних традицій щодо носіння етнічного вишитого одягу.

Вихователі та діти в  національному одязі від широкого серця декламували вірші, співали пісні, танцювали, грали в народні ігри. Розинкою заходу стало дефіле вишиванок та викладання трьохметрової вишиванки.

Колектив ДНЗ № 12 вітає усіх з Днем вишиванки!

Фото заходу – в  фотоальбомі відділу освіти


В Чугуївському ДНЗ   № 8 18.05.2017  року пройшов флешмоб “Вишиванка єднає українців”, а також парад вишиванок, присвячений Всесвітньому дню вишиванки.

DSC_2122


18 травня в Чугуївській загальноосвітній школі № 2 також відзначили всесвітній День Вишиванки. В рамках заходу було проведено конкурс дитячих малюнків, конкурс віршів та пісень, святковий флеш-моб.

Зі святом всіх  привітала заступник міського голови Вінник Тетяна Свиридівна.

image001