Отримання досвіду з надання послуги раннього втручання у м. Львові

Завершилося навчання команди спеціалістів м. Чугуєва, які надають у місті послуги раннього втручання,  у третій школі «Підготовка команд раннього втручання і фахівців у громаді», яке було організоване за підтримки ЮНІСЕФ та БФ «Інститут раннього втручання».

З початку навчального проекту організаторам вперше вдалося зібрати разом усі 25 команд з п’ятьох областей України – Харківської, Дніпропетровської,Запорізької, Донецької та Луганської. Для зустрічі було обрано м. Львів, бо саме це місто є взірцем надання якісних сімейно-центрованих послуг для великої кількості дітей та молоді з особливими потребами, а також  дітей з групи ризику в Україні.

Команди раннього втручання мали змогу на власні очі побачити різні моделі надання соціально–реабілітаційних та освітньо-виховних послуг для дітей та молоді з неповносправністю. Навчальна програма на кожен день була насиченою та інформативною.

Багато часу було присвячено дискусіям та лекціям, які стосувалися норми розвитку навичок прийому їжі у дітей, які складнощі можуть виникати в сім’ї під час годування, які загрози  для дитини виникають, коли процес годування порушений. Спеціалістами раннього втручання був відпрацьований алгоритм надання допомоги дітям раннього віку з розладами харчування та гіпотрофією.

За доброю традицією, кожна школа закінчується перевіркою знань спеціалістів у тестовому режимі, отриманням домашнього завдання для команди і обговоренням вражень від навчання. Команда з раннього втручання м. Чугуєва висловила подяку всім командам з різних куточків України та команді тренерів за плідну співпрацю та побажала усім віри, наснаги в роботі та творчого вогнику.

3agumrj4i2w