Стажування команди спеціалістів раннього втручання м. Чугуєва

З 27 по 31 березня 2016 року в рамках проекту ЮНІСЕФ із впровадження послуги раннього втручання продовжується навчання раннього втручання м.Чугуєва

Третя Школа з раннього втручання проходить у м.Львів, де зібралися вперше разом усі 25 команд з п’яти областей України  (Дніпропетровської, Донецької, Луганської, Запорізької та Харківської областей).

Перший день школи був присвячений ознайомленню команд з моделями надання соцільно-реабілітаційних та освітніх послуг дітям і дорослим з обмеженими можливостями. Спеціалісти відвідали дитячий дошкільний заклад “Барвінок”, який першим у Львові почав реалізовувати інклюзивний підхід у вихованні, а також освітньо-соціальний центр, в якому 15 дітей з особливими освітніми потребами проводять своє дозвілля та отримують корекційну допомогу від фахівців –  психолога, логопеда, вчителя фізкультури.

Особливо зацікавила команди така форма надання соціальних послуг людям з обмеженими можливостями, як підтримане проживання, яке ставить за мету максимально пристосувати інвалідів до самостійного дорослого життя.

IMG_20170327_160142