Навчання команди з раннього втручання

Команда спеціалістів м. Чугуєва, які надають у місті послугу раннього втручання, закінчила навчання у другій школі «Підготовка команд раннього втручання і фахівців у громаді», організоване за підтримки ЮНІСЕФ.

Команди Харкова, Харківської області, Дніпра, Дніпропетровської області та Запоріжжя протягом п’яти днів вивчали та переймали досвід застосування найбільш передових методик раннього втручання.

Програма навчання була насиченою та  різноманітною. Багато часу фахівці присвятили ефективним стратегіям взаємодії з дитиною, одна з яких – це слідування за ініціативою дитини і розвитку гри в ранньому віці, щоб знати,  як і у що діти грають у кожному періоді свого розвитку, знати, як підтримувати ініціативу і з чого починати співпрацю здитиною.

 В останній день навчальної сесії спеціалісти отримали тестові завдання для  перевірки засвоєних знань. Це хвилюючий момент,  та всі розуміють, що тренерам важливо слідкувати за динамікою фактично досягнутих результатів у порівнянні з запланованими.

За традицією, кожна школа закінчується отриманням домашнього завдання для команди і жвавим обговоренням вражень від навчання. Команда з раннього втручання м. Чугуєва висловила слова щирої подяки усім тренерам, які дали цінний багаж знань, бо без їхньої допомоги та вдалої співпраці було б дуже важко правильно використати набуті знання на практиці.

IMG_20170220_111310