Проект «Вільний простір» триває

У місті Чугуєві триває проект «Вільний простір» –  освітній та інформаційний коворкінг за підтримки Німецького товариства міжнародного співробітництва «GIZ».

І в межах проекту 6 лютого 2017 року 17 освітян міста стали учасниками тренінгу «Арт-терапія як засіб для подолання психологічної травми та захворювань нервової системи».

До участі у тренінгу були запрошені педагоги, які працюють з дітьми з особливими освітніми потребами, дітьми вимушено переміщених осіб з зони АТО, – працівники відділу освіти, практичні психологи дошкільних навчальних закладів та Будинку дитячої та юнацької творчості, шкільні психологи.

Під час тренінгового заняття було розглянуто казкотерапію, ліплення з тіста, типи арт-терапії для груп різного віку та її позитивний вплив на нервову систему дитини, а також використання гри з метою корекції поведінки дітей, які мають психологічні травми.

Отримані знання освітяни будуть запроваджувати на практиці під час навчальної та виховної роботи з вищевказаними категоріями дітей, а також ділитимуться ними з колегами.

2

1