Круглий стіл «Батьки за раннє втручання в Україні»

26 січня 2017 року спеціалісти Консультаційного Центру, який реалізує послугу раннього втручання на базі ДНЗ№ 12, прийняли участь у круглому столі, присвяченого питанням підтримки реформ, спрямованих на права і потреби дітей з інвалідністю раннього віку в Україні.

Зустріч була організована місцевими батьківськими громадськими організаціями, благодійними фондами – учасниками проекту Всеукраїнського форуму з раннього втручання. В ході цікавої, динамічної дискусії обговорювалися проблеми, які постають на шляху впровадження системи раннього втручання в країні та перспективи її розвитку в м. Чугуєві. Гаряче обговорення учасників круглого столу викликало питання підготовки нормативно-правової бази, підбору кваліфікованого персоналу і створення всієї інфраструктури раннього втручання.

Керівник харківського офісу ЮНІСЕФ Роман Шейко наголосив на тому, що представництво ЮНІСЕФ в Україні активно сприяє розробці політики раннього втручання, а також проект «Підтримка батьків дітей з інвалідністю задля їх ефективного партнерства в розробці раннього втручання в Східній Україні» впроваджується за фінансування уряду Німеччини і за підтримки ЮНІСЕФ. Члени команди з раннього втручання в м. Чугуїві висловили свою думку  щодо необхідності організації кваліфікованої допомоги дітям раннього віку з особливими потребами, надання системної підтримки родинам, які виховують дітей з вадами розвитку.

За підсумками круглого столу учасники прийняли резолюцію, яка стане відправною точкою на шляху до створення відповідних платформ для конструктивного діалогу в сфері раннього втручання (як на національному, так і на регіональному рівнях), аргументованого і професійного представлення думки батьків у політичних діалогах у рамках розробки системи раннього втручання.

IMG_20170126_114150

IMG_20170126_105635_BURST2