Чугуївська гімназія № 5. Світ не без добрих людей…

У листопаді 2016 року на території України почав діяти Всеукраїнський освітній проект для учнів 7-11 класів «Відкривай Україну». Мета проекту – створити середовище для розвитку підлітків малих міст України, у якому вони набудуть необхідних умінь та отримають можливість реалізувати командою власну ідею в школі, а згодом – у місті.

У Чугуївській гімназії №5 куратором проекту є Лімачко В.В., учитель економіки та географії, яка разом із дітьми практикує роботу з ідеями, комунікаціями, критичним мисленням та проектним менеджментом.

Валентиною Володимирівною створена команда з 24 учнів, які активно беруть участь у проекті. ЕДОП (Енергійні Діти Особливого Призначення) – саме таку назву має команда гімназії, що взяла собі за мету допомагати дітям, позбавлених  батьківського піклування, які знаходяться в дитячих будинках. Багато учнів, батьків, жителів міста стали волонтерами, взяли активну участь у досягненні поставленої мети. Вони приносили для дитячого будинку одяг, канцелярські вироби, постільну білизну, іграшки, солодощі та багато іншого.

20 січня учні Чугуївської гімназії №5  Клімова В., Горлач Д., Коломоєць В., Покорська В., Білявцева В., Іванчикова А., Баришева Д. на чолі з куратором Лімачко В.В. відвідали обласний дитячий будинок №3 в місті Харкові, щоб передати зібрані речі. Учні змогли погратися з дітьми, поспілкуватися. Емоцій було надзвичайно багато. Усіх дуже вразила ця зустріч. Одна учениця, вийшовши з приміщення, сказала: «Я так рада, що в мене є мама і тато!». Зусиллями дітей, батьків, учителів, адміністрації гімназії, небайдужих міських жителів діткам було подаровано краплинку радості. І справді кажуть, світ не без добрих людей… Тільки доброта й милосердя роблять нас справжніми людьми.

1

iOfE_GBYKgg