Президент України офіційно закрив Рік англійської мови в Україні

Захід з підбиття підсумків відбувся 28 грудня в Адміністрації Президента України.

«Рік англійської мови завершується, але не закінчується її масове вивчення українцями. Процес лише починається. Ви можете розраховувати на мою всебічну підтримку і як Президента країни, так і особисто», – звернувся англійською Президент України Петро Порошенко.

У заході взяли участь Заступник Міністра освіти і науки України Павло Хобзей, Надзвичайний і Повноважний посол США в Україні Марі Йованович, співзасновник Global Office, народний депутат Мустафа Найєм та Директор Global Office Оксана Нечипоренко.

«Здобутком 2016 року ми вважаємо збільшення кількості та якості літніх мовних таборів, в яких школярі вчаться спілкуватись англійською за допомогою поєднання ігрових та навчальних методик. Улітку 127 українських школах відбулися англомовні табори GoCamp, в яких взяло участь 9 000 дітей. Для проекту було залучено 120 волонтерів із 40 країн світу. Також було організовано виїзні англомовні табори для дітей із Донецької та Луганської областей», – зазначив Павло Хобзей.

Він наголосив, що “ціль МОН – це зробити так, щоб випускники шкіл випускалися зі знанням іноземної щонайменше на рівні В1, а зі спеціалізованої школи – на рівні В2».

Співзасновник Global Office, народний депутат Мустафа Найєм додав, що стратегія поширення іноземних мов в Україні лише увійшла в дію, тож перед нами стоїть висока планка, яку ми маємо подолати разом.

«2016-й був роком, коли ми пілотували різні проекти і дивились, які з них дають найбільші результати. Тож у 2017 році ми будемо масштабувати найбільш впливові заходи, охопивши всю країну. Ініціативи будуть продовжуватися до тих пір, поки англійською не заговорить вся Україна», – додала Директор Global Office Оксана Нечипоренко.

В цьому році школи, що брали участь в проекті англомовних таборів, мали перевагу при розподіленні комп’ютерів, які Україна отримала в рамках допомоги від КНР.

Загалом вже наступного року будуть організовані літні мовні табори GoCamp для 100 тисяч українських школярів із залученням 1 000 іноземних волонтерів. У завданнях на 2017 рік – тестування 5 000 держслужбовців на знання іноземної мови, 2000 з них матимуть змогу безкоштовно підвищити рівень володіння іноземною мовою. Крім того, збільшиться кількість кінотеатрів, які показують фільми мовою оригіналу, а до початку «Євробачення» працівників служб таксі та готельно-ресторанного бізнесу безкоштовно навчатимуть англійської.

 Джерело