Тиждень толерантності у Чугуївській ЗОШ № 8

З метою формування в учнів загальнолюдських моральних цінностей, задля пропаганди принципів терпимості та розвитку толерантних настанов усіх учасників навчально-виховного процесу з 19 по 22 грудня 2016 року в Чугуївській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №8 психологічною службою було проведено ТИЖДЕНЬ ТОЛЕРАНТНОСТІ під девізом “Толерантність – дорога до миру у всьому світі».

План проведення тематичного тижня був насичений та різноманітний. Школа була тематично оформлена: розклеєні вислови мудреців та видатних діячів про терпіння і терпимість до інших, на різних мовах світу було написано слово «толерантність». Кожного дня протягом тематичного тижня на шкільному «паркані» було висвітлено план дій на наступний день, правила, яких необхідно дотримуватися, адже кожен день був тематичним та не схожим на інші.

 Так, понеділок  проходив під назвою «ДЕНЬ СОЛІДАРНОСТІ». З  учнями різних  класів були проведені виховні години щодо взаємопорозуміння, доброти, терпіння, під час перерв  проводився флешмоб (акція «Танцюємо разом) з метою згуртування дітей, у якому  брали участь всі бажаючи учні школи.

Вівторок – «ДЕНЬ ПОСМІШКИ І КОМПЛІМЕНТІВ» ( «акція Ти і я – ми обоє різні, ти і я – ми обидва класні) розпочався з усмішок та компліментів одне одному. В перервах між заняттями проходила гра «Я хотів би побажати…», у якій учні та  педагоги ділилися своїми почуттями й   бажаннями на стікерах, писали вірші  і  чіпляли їх  на «паркан толерантності».

“ДЕНЬ ВІДКРИТОСТІ ТА РАДОСТІ» (середа) проходив під акцією «Малюємо радість». Діти початкової школи з радістю малювали, учні середніх  і старших класів робили кольорові долоньки, де бажали всім миру та злагоди.  На першому поверсі учні, батьки, педагоги, гості школи мали змогу побачити малюнки, побажання учнів та  педагогів.

Четвер проходив  під назвою «ДЕНЬ ПІДТРИМКИ ТА ВЗАЄМОРОЗУМІННЯ», де під акцією «Милосердя» учні підтримували один одного, вибачалися, якщо когось  образили.

День «ДОБИХ ЖАРТІВ»  проходив в останній день тижня – п’ятницю. Під час перерв учні розповідали смішні історії про себе, шуткували, інсценували різні смішні  ситуації.

Упродовж  тижня робота була спрямована на розуміння необхідності реалізації принципів толерантності в суспільстві, потребу злагоди, повагу до інших людей, їхніх думок, дотримання своїх переконань і визнання такого ж права за іншими, підвищення настрою учасників навчально-виховного процесу, створення ситуацій успіху для невпевнених учнів та розкриття творчого потенціалу обдарованих дітей.

DSCF7126