Участь відділу освіти у навчальному тренінгу “Соціальні послуги, зорієнтовані на потреби клієнтів”

У Харківській області триває тренінг “Соціальні послуги, зорієнтовані на потреби клієнтів”, який організований  Харківським інститутом соціальних досліджень за підтримки Європейської комісії та Чугуївської міської ради в рамках проекту “Посилення ролі місцевих громад у прийнятті рішень щодо надання соціальних послуг”.

12–14 грудня  2016 року  у Зміївському районі  відбулася чергова зустріч провайдерів соціальних послуг міста Чугуєва та тих, хто ними користується,  а саме: представників Чугуївської міської ради, соціальних служб,  недержавних громадських організацій,  відділу освіти.

Від освітянської галузі учасниками заходу стали М.О. Оринко, голова міської психолого-медико-педагогічної консультації, Т.В. Бессараб, спеціаліст з охорони дитинства, та Ю. В.Матвєєва соціальний педагог і асистент вчителя по роботі з особливою дитиною Чугуївської ЗОШ № 7.

До участі у тренінгу були заручені іноземні спеціалісти. Так, Роберт Мілн, фахівець в сфері надання соціальних послуг зі Сполученого Королівства Великобританія, змоделював дискусію щодо проблем переходу від стандартного набору соціальних послуг до запровадження моделі надання соціальних послуг, зорієнтованих на потреби клієнтів.

Розроблені під час тренінгу пропозиції будуть враховані у «Стратегії розвитку системи соціальних послуг у м. Чугуєві».

15497645_181464375657919_1633494420_n