Участь ДНЗ № 12 у підсумковій конференції за методикою «Лялька як персона»

6-7 грудня 2016 року в м. Дніпрі  пройшла підсумкова конференція “Лялька як персона: педагогічний підхід для соціального і психологічного розвитку дитини”, яка відбулася в рамках реалізації проекту Всеукраїнського фонду “Крок за кроком” “Створення безпечного інклюзивного середовища в навчальних закладах і громадах”.

До участі в конференції були запрошені представники Чугуївського ДНЗ № 12 – завідувач І.П.Климчук та вихователь І.М.Мельник  –  як представники навчального закладу, у якому активно реалізується відповідний проект.

Конференція мала на меті обговорення розвитку інклюзивної освіти в Україні через використання методики “Лялька як персона”. Також учасники переглянули презентації  досвіду використання методики “Лялька як персона”  дошкільними навчальними закладами  —  учасниками проекту, серед яких був і наш ДНЗ № 12.

У межах практичної частини конференції її учасники відвідали дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) № 378 Дніпропетровської міської ради,  де переглянули заняття-зустрічі вихованців з Ляльками-персонами, а після занять – поділилися враженнями, поставили запитання до вихователів-практиків, що виникли під час демонстрації методики.

Навчальний захід проводив Даніель Ковач (Угорщина), психолог, тренер Міжнародної Асоціації “Крок за кроком”.

 У фінальній частині конференції всі учасники проекту отримали сертифікати, а колектив ДНЗ №12 було відзначено Подякою Директора Всеукраїнського фонду «Крок за кроком» Н.Софій за високий рівень професіоналізму та вагомий внесок у розвиток інклюзивної освіти в Україні через використання методики «Лялька як персона».

20161207_113659