Юні чугуївці – за майбутнє міста без тютюнопаління!

З 15 жовтня по 15 листопада у нашому місті проводилася акція “Чугуїв – місто, вільне від тютюнопаління”, активними учасниками якої стали учні та педагоги дошкільних, загальноосвітніх  і позашкільних навчальних закладів міста.

Школярі  різного віку проявили свою громадянську позицію щодо негативних наслідків тютюнопаління  на намальованих власноруч малюнках, виставки яких пройшли в усіх школах. Педагоги ж підготували для них уроки-застереження на цю тематику, запросили до участі у бесідах про негативні наслідки  активного та пасивного вживання тютюну, акціях “Школа – територія, вільна від тютюну” та “Ми – за здоровий спосіб життя”.

Містом пройшли рейди з метою виявлення школярів, що мають цю шкідливу звичку, а по школах відбулися зустрічі учнів з лікарем-наркологом, під час яких діти від компетентного спеціаліста дізналися про шкідливість куріння, негативний вплив нікотину та інших психотропних речовин на людський організм.

Апогеєм місячника боротьби з тютюнопалінням у нашому місті стала загальноміська акція “Чугуїв – місто, вільне від тютюнопаління”, що днями проходила у сквері біля ДАРСу й об’єднала  школярів і педагогів, їхніх батьків та просто небайдужих чугуївців. Однією з небайдужих до проблеми  поширення шкідливих звичок серед жителів м. Чугуєва  виявилася й заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Т.С. Вінник, яка з задоволенням приєдналася до участі в акції.

Учні й педагоги зверталися до перехожих з опитуванням щодо їхнього ставлення до тютюнопаління, вели роз’яснювальну роботу  про шкідливість цієї звички, вплив прикладу дорослих на своїх дітей, пропонували покинути палити  задля збереження свого здоров’я та здоров’я своїх родин тут і зараз, а також віддати цигарки волонтерам для знищення.

Чугуївці здебільшого  прихильно поставилися до волонтерів руху “Чугуїв – місто, вільне від тютюнопаління”. Вони з повагою відгукувалися по важливість  відстоювання дітьми  своєї громадянської позиції щодо негативного ставлення до тютюнопаління, ділилися своїм досвідом про те, як покинути  палити, багато хто віддавав тютюнові вироби школярам на знищення.

Всі учасники залишилися задоволеними результатами акції та колективно  вирішили, що не зупинятимуться на половині шляху, а активно  продовжуватимуть агітацію за відмову від вживання тютюну серед своїх знайомих, близьких, і у майбутньому знову збиратимуться разом для участі в подібних акціях .

image-0-02-05-f549226151bf3d610293fb28e40dd40ac658884d1d2e4dbe5997baf9944f9597-V