Учні міста Чугуєва пройшли тренування у Школі Джур козацьких

З 07.09.2016 по 16.09.2016  проходив  традиційний Збір активістів Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») –   Школа Джур козацьких. Активними учасниками заходу вже не вперше стали  представники учнівської спільноти  міста Чугуєва – команда учнів  Клугино-Башкирівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Чугуївської міської ради Харківської області на чолі з  керівниками Жигловим В.О. та Жигловою Ю.В.

Захід проводився Українським державним центром туризму і краєзнавства учнівської молоді у с. Осій Іршавського району Закарпатської області.

Учасники пройшли вишколи з військово-прикладних і туристсько-спортивних видів змагань (стрільба з пневматичної зброї, збирання та розбирання автомата АК-74, ознайомлення з правилами поведінки з вибухонебезпечними предметами та основами тактичної медицини, проходження туристської смуги перешкод за козацькою легендою, з основами спортивного орієнтування), вивчали  порядок і правила використання церемоніалів, головним із яких було винесення Державного та відомчих прапорів. Також діти  відвідали с. Ізу – центр лозоплетіння Закарпатської області, ферму з розведення плямистих оленів, м. Хуст, музей ім. Августина Волошина та Хустський краєзнавчий  музей. Незабутні враження залишилися у дітей після мандрівки в с. Вільхівка (урочище «Джублик») до монастиря Пресвятої Богородиці та відвідування пам’ятника Івану Фірцаку (Кротону), найсильнішій людині ХХ століття, в с. Білки.

На одну із гутірок до юних джур завітав заступник військового комісара з територіальної оборони Іршавського РВК,  майор ЗСУ, учасник АТО  Юрій Щур, який  поділився досвідом  визначення лідера (командира) в екстремальних умовах бою. Ще одна з гутірок була присвячена ігровим методикам визначення лідера і розподілу обов’язків у рої.

Після такого насиченого цікавинками, подіями і новими знайомствами команді учнів Клугино-Башкирівської ЗОШ було сумно розлучатися з друзями з інших областей України, проте вже скоро вони матимуть нагоду зустрітися під час нових змагань!

Більше фото – у фотогалереї відділу освіти