Керівникам навчальних закладів, учителям, учням, батькам, методистам

Наказом МОНУ від 21.04.2016 №451 «Про внесення змін до наказу Міністерства освіти і науки України від 16 вересня 2015 року № 940» до Переліку навчальних предметів, з яких проводиться державна підсумкова атестація у 2015/2016 навчальному році випускників загальноосвітніх навчальних закладів І, III ступенів, додано предмет «Мова національної меншини». Крім того, надано додаткові роз’яснення щодо проведення ДПА з зазначеного предмета (лист від 26.04.2016 №1/9-270 розміщений на сторінці “Організація НВП. Нормативні документи”)

Випускники загальноосвітніх навчальних закладів І ступеня проходять ДПА з мови національної меншини за рішенням педагогічної ради навчального закладу з урахуванням бажання батьків. Випускники загальноосвітніх навчальних закладів III ступеня – за власним бажанням.

Завдання для проведення атестації з мови національної меншини укладають вчителі відповідного фаху, їх погоджує педагогічна рада та затверджує керівник навчального закладу.

Завдання мають відповідати державним вимогам до рівня загальноосвітньої підготовки учнів, що визначені навчальними програмами, затвердженими Міністерством освіти і науки.