Засідання Координаційного центру «Лідер»

Місто Чугуїв має значний історико-культурний потенціал, місто є батьківщиною художника І. Рєпіна (1844-1930 рр.) – тут знаходяться пам’ятник художнику, Художньо-меморіальний музей І. Рєпіна.

До реєстру національно-культурного надбання включено пам’ятки архітектури, археології, історії та монументального мистецтва, загальна кількість яких складає 40 одиниць, що становить близько 15% від історико-культурного потенціалу Харківської області (за даними Міністерства культури України).

Із Стратегії розвитку туризму

у місті Чугуєві на 2016-2022 роки

Саме питання розвитку туризму у рідному місту стало темою планового засідання Координаційного центру «Лідер» по роботі з учнівськими організаціями, що існує при Чугуївському будинку дитячої та юнацької творчості. Засідання організаторами зустрічі було побудовано у вигляді тренінгу з елементами рольової гри та мозкового штурму. Лідери працювали над створенням банку 5 топів визначних місць, продуктів, сувенірів, розваг рідного міста; спробували себе у ролі гіда по пам’яткам історії та архітектури Чугуєва; познайомилися із Стратегією розвитку туризму у місті Чугуєві на 2016-2022 роки.

У роботі засідання Координаційного центру «Лідер» взяли участь Сазонова Алла Євгенівна, мистецтвознавець КЗ «Культурний центр «Імідж», Маршала Альона Юріївна, начальник відділу культури і туризму, Чубукин Іван Олександрович, начальник відділу внутрішньої політики та організаційної роботи апарата виконавчого комітет.

Домашним завданням лідерам стала робота над створенням бренду рідного міста, який надасть можливість ознайомить українців з Чугуєвом та заставить приїхати до нашого міста. А це у свою чергу підвищить місцевий патріотизм, соціальну активність городян, залучить кожного мешканця міста до проведення культурно-просвітницьких міських заходів.