Верховна Рада України ухвалила Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо безоплатного забезпечення підручниками учнів загальноосвітніх навчальних закладів та педагогічних працівників»

26 січня 2016 року Верховна Рада України ухвалила Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо безоплатного забезпечення підручниками учнів загальноосвітніх навчальних закладів та педагогічних працівників» (№1857). 235 голосами парламентарії проголосували за його прийняття за основу та в цілому.

Цим законом встановлюються гарантії з боку держави «на безоплатне забезпечення підручниками, посібниками, методичною літературою учнів загальноосвітніх навчальних закладів та педагогічних працівників у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України». При цьому, реалізація цього завдання покладається на центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері освіти.

Відповідні зміни передбачається внести до статей 12, 35 Закону України «Про освіту» та статті 37 Закону «Про загальну середню освіту».

За інформацією офіційного веб-порталу Верховної Ради України