Тренінг із психосоціальної допомоги дітям ВПО

9-10 грудня 2015 року у м. Чугуєві відбувся тренінг для педагогічних працівників «Підвищення психосоціальної стійкості до стресу у дітей» Тренінг проводився за ініціативи Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації при сприянні Дитячого Фонду ЮНІСЕФ спільно з Національним Університетом «Києво-Могилянська Академія» та Українським науково-методичним центром практичної психології та соціальної роботи в рамках програми комплексної психосоціальної підтримки.

В тренінгу взяли участь заступники директорів з виховної роботи, керівники шкільних методичних об’єднань класних керівників, соціальні педагоги, педагоги-організатори навчальних закладів міста.

Метою тренінгу було озброїти учасників знаннями та практичними навичками для надання дітям та родинам внутрішньо переміщених осіб своєчасної кваліфікованої допомоги .

Специфічна робота у конфліктний та постконфліктний період вимагає від педагогічних працівників відповідального ставлення, високого професіоналізму з питань профілактики стресів у дітей, переживання горя і втрат, попередження різних проявів міжособистісних конфліктів, формування відчуття  чуйності і поваги до кожної особистості.