Практичний семінар з питань створення комфортного інклюзивного освітнього середовища

13.12.2017 року в Чугуївській загальноосвітній школі І – ІІІ ступенів № 7 відбувся практичний семінар для практичних психологів і соціальних педагогів, які вже другий рік поспіль працюють над актуальною темою сьогодення: «Психолого-педагогічний супровід психічного та розумового розвитку дітей з особливими освітніми потребами».

У ході семінару обговорювались алгоритм втілення цінностей інклюзії, сучасне законодавче забезпечення освіти дітей з особливими освітніми потребами, особливості створення комфортного інклюзивного освітнього середовища та інші актуальні питання інклюзивної освіти. Також працівники психологічної служби онлайн долучились до участі у вебінарі  «Особливості організації інклюзивного навчання у загальноосвітніх навчальних закладах дітей із спектром аутизму», який проводився Центром практичної психології, соціальної роботи та здорового способу життя ХАНО і КУ «Харківська  обласна психолого-медико-педагогічна консультація».

Під час практичної частини семінару для його учасників практичним психологом ЗОШ № 4 Нестеренко Г.С. був проведений майстер-клас, що продемонстрував методи і прийоми, які використовує спеціаліст під час  здійснення корекційно-розвивальної роботи у роботі з дітьми з затримкою психічного розвитку. Майстер-клас пройшов дуже активно, працівники психологічної служби брали участь в обговоренні складних питань організації роботи корекційного педагога, ділились своїми практичними напрацюваннями.

IMG_20171213_160924