У загальноосвітній школі №1 завершуються роботи з облаштування ресурсної кімнати для дітей з особливими освітніми потребами

На цей час ресурсні кімнати вже працюють в НВК №6, НВК №8, ЗОШ №7, а зовсім скоро буде завершено роботи зі створення ресурсної кімнати в ЗОШ №1
Ресурсна кімната – це спеціально організований простір для дітей з особливими освітніми потребами, де вони під керівництвом профільного педагога можуть проходити заняття з корекції розвитку й мови, соціально-побутового орієнтування, лікувальної фізкультури та ритміки. В ній створюються зони для групових та індивідуальних занять, сенсорної розвантаження, де діти можуть відпочити, і робоче місце вчителя.
Відкриття ресурсних кімнат в навчальних закладах міста, створення Центру комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю «Шанс» та Інклюзивно-ресурсного центру Чугуївської міської ради є черговим кроком міської влади на шляху розвитку інклюзивної освіти в ході реалізації розробленої в Чугуєві стратегії розвитку системи надання соціальних послуг.
Облаштування ресурсної кімнати в ЗОШ №1 відбувається в рамках реалізації мініпроєкту «Ресурсна кімната – крок до успішного життя» обласного конкурсу розвитку територіальних громад «Разом у майбутнє». Бюджет проєкту – 298,0 тис.грн, з них 45% – кошти міського бюджету.
Робота зі створення ресурсних кімнат в навчальних закладах міста ведеться у Чугуєві з 2017 року. Саме тоді відбулось відкриття першої у Чугуєві ресурсної кімнати в НВК №6, до речі першої в Харківській області і однієї з перших в Україні. Через рік ресурсну інклюзивну кімнату було відкрито в НВК №8. Ці два проєкти були реалізовані завдяки участі в обласному конкурсі мініпроєктів розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє» Харківської обласної ради та у проєкті Європейського Союзу «Посилення ролі місцевих громад у прийнятті рішень щодо надання соціальних послуг». В 2019 році за кошти міського бюджету обладнана ресурсна кімната в ЗОШ №7, за сприяння Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) в кімнаті встановлено сенсорне обладнання. І ось вже зовсім скоро відбудеться відкриття ресурсної кімнати для дітей з особливими освітніми потребами в Чугуївській ЗОШ №1.

Переглянути фото