Новий міжнародний проєкт грантової допомоги стартував в Чугуєві

Одразу два важливих для нашого міста документа були сьогодні підписані в Чугуївській мерії: міський голова Галина Мінаєва разом з представниками Українського фонду соціальних інвестицій та керівниками відділу освіти і КЖРЕПу підписали меморандум про співпрацю та рамкову угоду щодо її фінансування.
Предметом угоди є грантова допомога Українського фонду соціальних інвестицій, інвестором якого є уряд Німеччини, спрямована на будівництво житла для тимчасово переміщених осіб та енергомодернізація НВК №5. За словами представників фонду, одразу після підписання меморандуму та рамкової угоди розпочнуться перші практичні кроки реалізації обох проектів, а саме розробка проєктної документації та тендер на визначення підрядних організацій. Безпосередньо будівельні роботи планується провести та закінчити наступного року. В результаті наше місто отримає сучасний гуртожиток для шести родин переселенців на вулиці Кожедуба (на місці колишньої державної нотаріальної контори) та повністю енергомодернізовану за європейськими стандартами п`яту школу.
Представники Українського фонду соціальних інвестицій в ході зустічи високо оцінили потенціал нашого міста та його керівництва щодо подальшої співпраці з УФСІ. Зі свого боку міський голова Галина Мінаєва запропонувала цілу низку нових напрямків для співпраці Чугуєва з Фондом.
Для довідки: Український фонд соціальних інвестицій (УФСІ) є неприбутковою організацією, що створена з метою підтримки найменш соціально захищених верств населення, а також ініціатив територіальних громад і громадських організацій. Донорами УФСІ у різні роки був Уряд Німеччини (KfW), Світовий банк, Європейський Союз, Уряд Японії (JSDF), Уряд Швеції (Sida), Уряд Великої Британії (DFID), Фонд імені Чарльза Стюарта Мотта, Канадське агентство міжнародного розвитку, Міжнародний фонд «Відродження», Програма розвитку ООН.