Правові знання

20.05. – 21.05.2020 учителями правознавства  Жигловою Юлією (Клугино – Башкирівської ЗОШ) та Мельчуковою Анною (Чугуївської ЗОШ № 7) у 9-х та 10 класах закладів освіти було проведено  онлайн уроки з правознавства  та громадянської освіти за участю Голови Харківського обласного осередку Асоціації УМДПЛ, представника Чугуївського місцевого центру з надання вторинної безоплатної правової допомоги Юрія Чумака.

На уроці правознавства у 9 класі Клугино – Башкирівської ЗОШ, мова йшла про запобігання боулінгу та кібербулінгу у підлітковому середовищі. Під час інтерактивної бесіди Юрій Чумак розповів про типові ситуації прояву булінгу, ознаки та види булінгу, надав рекомендації  як правильно та своєчасно реагувати на прояви цькування, що робити, якщо ти став жертвою цього  явища, надав учням телефон дитячої гарячої лінії організації «Ла Страда – Україна».

Головна увага на уроках «Громадянської освіти» була приділена виробленню умінь та навичок дітей старшого шкільного віку поводитись із поліцією в рамках закону, вміти захищати свої права та не стати жертвою свавілля з боку поліцейських. Наприкінці уроку правник презентував школярам безкоштовний електронний порадник «Поліція під контролем», розроблений Асоціацією УМДПЛ, поділився телефонами єдиного контакт – центру і Чугуївського міського центру з надання БВПД.