Підсумки декади правових знань

У Чугуївській ЗОШ І-ІІ ступенів № 4 з 18 по 28 лютого проходила декада правових знань. Під час декади відбулися різноманітні заходи: години спілкування, бесіди, правові ігри, виставка стіннівок «Знай і поважай права».
Цікавою і змістовною виявилася зустріч з начальником Служби у справах дітей Коротич І.В., яка ознайомила учнів з різними видами правопорушень, у тому числі з випадками булінгу в освітньому просторі та відповідальністю дітей та їхніх батьків за скоєння правопорушення відповідно до законодавства України. Учні 9 класу взяли участь у міському інтелектуально-розважальному конкурсі «Правничі ігри», де були відзначені дипломом в номінації «Юні правознавці».
Учні 8 класу взяли активну участь у інформаційно-просвітницькому заході «Право знати право», який був організований Чугуївською міською центральною бібліотекою за участю спеціалістів: Юрія Чумака, представника Чугуївського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, Кирила Сазонова, начальника сектору кадрового забезпечення Чугуївського ВП ГУНП в Харківській області, Марини Рябініної, заступника начальника Чугуївського міськрайонного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Харківській області, Анжели Самко, завідувача методикою бібліографічного відділу Чугуївської ЦБС. Під час заходу школярі поспілкувалися про свої права та обов’язки, переглянули мультфільми з серії «Ти і поліція», підготовлені Асоціацією УНДПЛ. Кожен учасник зустрічі отримав правову пам’ятку системи БПД «Твої права – твій надійний захист».
Усі заходи були спрямовані на підвищення правової освіти школярів, формування в них свідомого ставлення до необхідності поважати норми права та законності.