Віктор Христоєв, голова Відділення Національного олімпійського комітету в Харківській області: «Ми готові втілювати в Чугуєві кожен олімпійський проєкт!»

     4 лютого на базі молодіжного хабу «CITY» відбулась діалогова зустріч представників Національного олімпійського комітету з керівниками та вихователями закладів дошкільної освіти Чугуєва. На заході була присутня міський голова Галина Мінаєва.
     Ініціював зустріч у такому форматі Віктор Христоєв, голова Відділення Національного олімпійського комітету в Харківській області, який запевнив, що Чугуїв є для НОК надійним партнером у реалізації олімпійський проєктів, та висловив наміри максимально посилити співпрацю у цьому напрямку.
     Галина Мінаєва, у свою чергу, наголосила на зацікавленості міста в реалізації олімпійський проєктів, адже популяризація спорту, фізичне виховання є запорукою здоров’я мешканців. До речі, особистий внесок міського голови у розвиток олімпійського руху був відзначений почесною нагородою – Подякою Національного олімпійського комітету, яку за дорученням президента НОК Сергія Бубки Галині Мінаєвій вручив Віктор Христоєв.
     Почесними грамотами Національного олімпійського комітету було відзначено три навчальні заклади дошкільної освіти Чугуєва – ДНЗ №3, №8, №12. Нагороди керівникам навчальних закладів вручив Віктор Христоєв.
     Під час діалогової зустрічі обговорювалась система роботи з фізичного виховання в закладах дошкільної освіти міста. Реалізації цього напрямку у Чугуєві приділяється велика увага. Для розвитку фізичного виховання дошкільнят заклади освіти міста мають належну матеріально-технічну базу, створену за рахунок місцевого бюджету.
     Завдяки участі в конкурсі «Разом у майбутнє» та підтримки міської ради протягом останніх років реконструйовано дві плескалки – в ДНЗ №8 та №12, відкрито автодром в ДНЗ №12, спортивний майданчик зі штучним покриттям у ДНЗ №3.
     Заслуговують на увагу різноманітні форми роботи, що використовуються вихователями, у тому числі нетрадиційні, наприклад, фітбол-гімнастика, степ-аеробіка, пальчикова та дихальна гімнастика та інші.
      Особлива увага приділяється дітям з особливими освітніми потребами, для яких створені необхідні умови для розвитку, спеціалістами Інклюзивно-ресурсного центру проводяться корекційно-розвиткові заняття, масажі, лікувальна фізкультура.
     Дитячі садки міста є активними учасниками проєкту «Школа сприяння здоров’ю». До обласної мережі Шкіл сприяння здоров’ю увійшли два заклади: ДНЗ №12, ДНЗ №8. З 2012 року дошкільний заклад №12 став освітньо-інформаційним центром Національної та обласної мережі шкіл сприяння здоров’ю, а в 2018-му – переможцем обласного туру Всеукраїнського конкурсу на кращий стан фізичного виховання в закладах дошкільної освіти.
     На завершення зустрічі Віктор Христоєв передав педагогам дошкільних навчальних закладів міста методичну літературу, яка стане в нагоді в роботі з вихованцями та плануванні фізкультурних занять.