«Урок справедливості»

19 грудня в День Святого Миколая школярі 9, 10 та 11 класів Клугино-Башкирівської ЗОШ Ⅰ-ⅠⅠⅠ ступенів Чугуївської міської ради Харківської області в черговий раз завітали до суду та мали змогу відчути себе справжніми суддями.

Зустріла гостей прес-секретар Анна Сєднєва, яка нагадала про правила поведінки у суді та провела екскурсію приміщенням суду. Користуючись нагодою діти завітали на художню виставку робіт учнів міста Чугуєва та Чугуївського району, яка триває у приміщенні суду на першому поверсі корпусу Б.

Діти переглянули мультфільм «Слон проти Жирафи». Хлопці та дівчата розглянули ситуацію та спробували вирішити спір, що виник між слоном та жирафою з приводу розподілу їжі.

Розпочала урок суддя-спікер Світлана Оболєнська з привітання учнів зі святом Святого Миколая, а далі вже традиційне запитання: «Діти, а чи вважаєте ви себе справедливим?»

Учні дізналися про Місію суду в житті людей, оскільки головним завданням суду є відновлення справедливості.

Під час обговорення продемонстрованого у мультику спору діти поділилися на дві команди відповідно до того, кого з тварин вони підтримували. Команди наводили аргументи на підтримку своїх позицій у спорі. Після цього дітям було показано останню сцену мультика, де мудрий суддя-черепаха справедливо вирішив спір.

Нагадуємо, «Урок справедливості» ініційованої Асоціацією розвитку суддівського самоврядування України (АРССУ) за підтримки Ради суддів України (рішення РСУ від 17.09.2018 №59).

Захід здійснено в рамках реалізації грантового проекту «Підвищення обізнаності дітей з діяльністю судів» за підтримки Програми Агенства США з міжнародного розвитку (USAID) «Нове правосуддя».

Учні отримали символічні подарунки – наліпки з написом «КЛУБ СПРАВЕДЛИВЦІВ» та на завершення заходу суддею-спікером було вручено вчителю Юлії Жигловій, Диплом за участь у акції та збірник «Справедливці».