“Ми є! Ми – рівні!”

Щорічно 3 грудня в усьому світі відзначають Міжнародний день людей з інвалідністю. Ініціатором проведення цього символічного дня стала Організація Об’єднаних Націй, яка в 1992 році запропонувала заснувати таке свято на честь закінчення Десятиліття інвалідів, проголошеного в 1983 році. Заходи щодо відзначення Міжнародного дня інвалідів відбулися також і у нашій школі.
2 грудня для учнів 4-Б класу (класний керівник Л.Ю.Терехова) була організована акція «Побажай ближньому», мета якої побажати щирі та сердечні побажання дітям із обмеженими можливостями та привернути увагу школярів-однокласників до потреб таких дітей. Під час заняття учні були ознайомлені з міжнародними стандартами прав людини, Конвенції прав дитини. Велику увагу приділено питанням усвідомлення життєвих проблем людей, які потребують особливої уваги і милосердя та важливість спілкування та підтримки людей з інвалідністю.
Також виготовили плакат в подарунок діткам з особливими потребами під назвою “Ми є! Ми – рівні!” Відзначення Міжнародного дня людей з інвалідністю – справедлива шана суспільства та нагадування всім про обов’язок перед інвалідами, що потребують захисту та підтримки у цей непростий час. Особливо цього потребують діти. Це окремі життя, окремі людські надії на те, що все буде добре. На щастя, поряд з ними є ті, хто хоче допомогти, і, хто допомагає. Переймаючись буденними проблемами ми повинні замислитися над непростою долею людей з вадами здоров’я і не тільки у день 3 грудня, а й протягом цілого року не забувати про те, що поруч з нами живуть люди з особливими обмежаними потребами і вони потребують допомоги і уваги, а саме найперше нашої посмішки та розуміння.