Толерантність – дорога до миру та співпраці

У Чугуївському НВК №5 пройшов Тиждень толерантності під девізом “Толерантність – дорога до миру та співпраці”.

Впродовж тижня робота психологічної служби школи була спрямована на розуміння необхідності реалізації принципів толерантності в суспільстві, потребу злагоди, повагу до інших людей, їхніх думок, дотримання своїх переконань і визнання такого ж права за іншими, підвищення настрою учасників навчально-виховного процесу, створення ситуацій-успіху для невпевнених учнів та розкриття творчого потенціалу обдарованих дітей.

Кожного дня протягом тематичного тижня було проведено безліч акцій, конкурсів, інтерактивних уроків. Діти молодшої школи активно приймали участь у виставці малюнків «Толерантність врятує світ». Лідерами учнівського самоврядування були проведені бесіди «Що таке дружба» для учнів 1-4 класів. З учнями 7-8 класів було проведено інтерактивний урок «Що я знаю про толерантність?», з метою розкриття учням змісту поняття “Толерантність” як принципу людського буття.

Ранок починався з різного кольору: понеділок – зелений, вівторок – жовтий, середа – білий, четвер – синій, п’ятниця – фіолетовий.

На перервах учні активно приймали участь в акції “Знайди посмішку”, “Обійму безкоштовно”, «Долоньки», “Візьмемося за руки”, “Створи квітку толерантності”.

В фойє на першому поверсі була розміщена «Пошта добрих слів», за допомогою якої кожен бажаючий міг надіслати другові гарні побажання або поділитися радістю. Також учні створювали Дерево толерантності, яке символізує собою життя, мудрість, духовну культуру людства – цей універсальний символ — став основою для вираження почуттів, адже на нього діти клеїли власноруч підписані листочки з ввічливими словами, добрими побажаннями.

На четвертому поверсі було прикріплено символічний паркан “Ввічливих слів”.

В останній день тижня було проведено опитування учнів 5-11 класів, в ході якого необхідно було обрати “Міс і Містер толерантність педагогічного колективу”. За результатами учнівського голосування Міс толерантність – Пугачова Галина Петрівна, Містер толерантність – Лімачко Сергій Михайлович.

Оцінюючи проведення Тижня толерантності, можна зробити висновки, що усі заходи позитивно вплинули на учнів.