Чугуївський навчально-виховний комплекс №8 святкує ювілей

З нагоди 30-річчя в навчальному закладі відбулось яскраве, емоційне свято. Присутня на ювілейних урочистостях міський голова Галина Мінаєва вручила в подарунок школі сертифікат на отримання комплекту меблів для медіатеки, яка наразі створюється в НВК №8 коштом міського бюджету.
Чугуївський навчально-виховний комплекс №8 – наймолодший навчальний заклад міста. Здається, зовсім недавно школа гостинно відчинила двері для своїх перших учнів – і ось вже її випускники приводять до класів своїх дітей, і школа святкує 30-й День народження. Свято, що відбулося в п’ятницю, 8 листопада, зібрало разом вчителів-ветеранів і нинішній педагогічний колектив, численних гостей і вірних друзів навчального закладу.
Будівництво школи для Чугуєва було великою подією. Перше свято Першого дзвоника в стінах школи-новобудови №8 було призначено на 10 листопада 1989 року, адже до 1 вересня будівельники не встигали завершити всі роботи. 29 жовтня 1989 року 20 вчителів шкіл міста – №№ 1, 5, 7, Клугино-Башкіровскої – написали заяви з проханням про переведення в школу №8, відкриття якої планувалося на початок другої чверті.
Атрибутами буднів перших вчителів в ті дні були відра, віники і совки. Педагоги, ще мало знайомі один з одним, вимітали, відмивали, вичищали школу. Самі комплектували парти, стільці, вішали класні дошки.
– Здавалося, що ми не встигнемо до приходу дітей, що цементний пил так і буде висіти все життя в школі. Але, крім тривог і хвилювань, була якась радість, відчуття новизни, усвідомлення, що це – наша школа, ми її робимо самі. І це дарувало віру в успіх, – так згадувала перші дні школи педагог Лідія Петрівна Вінникова.
10 листопада 1989 року школа зустріла своїх перших учнів.
Першим директором восьмої школи, завдяки якому відбулося становлення нового навчального закладу, був Анатолій Омелянович Вінников. Його високий професіоналізм та педагогічний талант подарували багатьом поколінням учнів радість пізнання; його інтелігентність і порядність служили оточуючим вірним орієнтиром у житті.
За 30 років школа дала путівку в життя сотням юних городян. З 2012 року навчальним закладом керує Микола Ілліч Висоцький.
Зараз восьма – це не просто школа, а навчально-виховний комплекс. Ось уже два роки тут працює дитячий садок, в якому створені гідні умови для наймолодших чугуївців. У навчальному закладі приділяється велика увага розвитку інклюзивної освіти, функціонує ресурсна кімната для особливих діток. На базі НВК №8 працює художня школа, численні гуртки та секції.
Значні перетворення відбулися і в зовнішньому вигляді навчального закладу. Завдяки співпраці Чугуєва з німецькою федеральною компанією GIZ вдалося залучити серйозні інвестиції для модернізації будівлі. Це заміна вікон, реконструкція систем опалення та водопостачання, придбання нових меблів. Крім інвестицій, також виділялися гроші з міського бюджету на вирішення багатьох глобальних питань, таких як ремонт даху.
Протягом святкового вечора прозвучало багато теплих слів привітань на адресу школи-іменинниці і педагогів. Тож нехай всі побажання обов’язково здійсняться, і навчальний заклад і надалі буде успішно виховувати чугуївських дітей, будуючи надійний фундамент щасливого майбутнього для кожного учня.