Актуальні питання у галузі освіти

стали предметом обговорення на спільному розширеному засіданні колегії Управління освіти Чугуївської міської ради з керівництвом Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти, що відбулося сьогодні, 15 жовтня.

Перед початком зустрічі безпосередньо з освітянами Чугуєва директор Харківського регіонального центру якості освіти Олександр Сидоренко зі своїми колегами поспілкувалися з міським головою Галиною Мінаєвою та начальником Управління освіти Мариною Проценко. Мова йшла як в цілому про стан справ у сфері освіти, так й особливо – про перебіг цьогорічного ЗНО, навчальні здобутки чугуївських випускників, основні напрямки роботи щодо покращення результатів підсумкових атестацій. Гості відвідали Центр комплексної соціальної реабілітації для дітей з інвалідністю «Шанс», який справив на них надзвичайне враження як інклюзивний простір, що відповідає нагальним викликам сучасності та має величезний потенціал для інтеграції особливих дітей у повноцінне життя.

Під час засідання колегії фахівці ХРЦОЯО ознайомили керівників навчальних закладів міста та вчителів-предметників з особливостями проведення ДПА/ЗНО на ближню перспективу, їх новим змістом та формами; презентували стратегію розвитку освітніх оцінювань на різних етапах здобуття загальної середньої освіти до 2030 року; зупинилися на моніторингових дослідженнях якості освіти. Значну увагу було приділено порівняльному аналізу навчальних результатів чугуївських випускників на ЗНО 2016-2019 років. Саме вміло проведений аналіз та правильні висновки, на думку директора ХРЦОЯО Олександра Сидоренка, і є основною запорукою успішної підготовки учнів до державної підсумкової атестації. В цілому ж, приємно було чути, що наше місто завжди демонструє досить високі показники у рейтингах якості знань.