Групи продовженого дня в школах: що та як?

ГПД (група продовженого дня) в школі – це особлива освітня послуга. Донедавна такі групи працювали в школах виключно за кошти батьків, які оплачували не тільки харчування дітей, а ще й роботу учителя. З 2016 року в міському бюджеті винайшли кошти для оплати праці педагогів, а значить «легалізували» ГПД
Сьогодні в школах Чугуєва працює 28 груп продовженого дня, в яких майже 850 вихованців-учнів початкових класів. Перебування в ГПД безкоштовне, батьки сплачують лише за харчування дітей. В поодиноких випадках (наприклад, при складних життєвих обставинах дитини) педагогічна рада школи може прийняти рішення про звільнення від плати за харчування.
В ГПД створені умови для організації дозвілля дітей, проводяться різноманітні заходи, вихователі надають допомогу при виконанні домашніх завдань.
Такий чітко спланований і організований режим дня дитини дає змогу батькам ввечері, після закінчення робочого дня, провести час у родинному колі, вийти разом на прогулянку, поспілкуватись, не шукаючи при цьому хід розв’язання задачі з математики або підбираючи синоніми до слів.
Крім цього, дитина під наглядом вихователя – це значно менший ризик отримання травм, неконтрольованої поведінки тощо.