У Чугуєві почали застосовувати іпотерапію в реабілітації дітей з інвалідністю

Цього тижня у Центрі комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю «ШАНС» маленькі відвідувачі отримали яскраві враження від спілкування з поні. Сеанс іпотерапії чугуївським фахівцям допомогли організувати і провести партнери – ГО «МАВРІКА».
Останнім часом в Україні великої популярності набирає іпотерапія (дослівний переклад – «лікування за допомогою коня»). Її ефективність настільки велика, що в багатьох країнах світу вона використовується як основний метод реабілітації людей з інвалідністю. І ось тепер можливість лікуватись за допомогою тварин отримали пацієнти чугуївського «ШАНСу»!
Подібні сеанси іпотерапії щотижня проводитимуться у Центрі реабілітації. Окрім того, тут використовується ще один метод реабілітації дітей за допомогою тварин – каністерапія (реабілітація за допомогою спеціально навчених і відібраних собак).
Для чугуївських дітей з інвалідністю всі послуги надаються безкоштовно.
Нагадаємо, що цього року у центрі «ШАНС» за підтримки Чугуївської міської ради було реалізовано проект «Контактний зоопарк для дітей з особливостями розвитку», який став переможцем обласного конкурсу «Разом у майбутнє». Завдяки реалізації цього проекту на території, прилеглій до Центру реабілітації, створено зону для контактного зоопарку і надання реабілітаційної послуги «Тварина – терапевт».