Тиждень музичного мистецтва в НВК № 5

З 26 листопада в Чугуївському НВК № 5 розпочався тиждень музичного мистецтва, в програмі якого заплановано багато цікавих заходів. Понеділок школу «на абордаж взяв музичний єралаш». На стінах коридорів, на дверях класів були розвішані завдання: кросворди (для 5-6 класів), ребуси, загадки, головоломки (2-4 класів), вислови відомих музикантів, письменників, акторів, фізиків, дизайнерів про музику. Всі перерви учні знаходилися в процесі вирішування завдань за допомогою вчителів, Інтернету, книжок. «Мозковий шторм» спрацював. Діти пішли додому задоволені як справжні пірати, які підкорили безмежний океан музичного мистецтва.

Середа, 28 листопада, в школі видалася насиченою мистецькими заходами. Зранку у вестибюлі була відкрита виставка стіннівок «Жарти в мистецтві». Учні 9-11 класів підготували газети за різною тематикою. Соловйова Олена, учениця 9-А класу в стіннівці «Музиканти жартують» представила гумористичні погляди на життя гурту «Бумбокс». 9-Б клас («Гумор в українській літературі») познайомив з уривками творів П.Глазового, жартівливими висловами літературних персонажів, 10 клас («Жарти про художників») подали цікаві спостереження про життя та твори художників, школярі 11-А класу («Гумор в театрі та кіно») провели екскурсії за лаштунки театру та знімальних майданчиків, 11-Б клас («Гумор від архітекторів») здивував прикладами незвичних архітектурних споруд світу, в яких митці втілили ідею безтурботного радісного життя.

А вже з 12.30 в школі звучала класична музика. Вчитель музичного мистецтва Ганзенко В.Д. провела концерт «Запрошує музична школа», в якому прийняли участь учні НВК , які навчаються у музичній школі. Для дітей і вчителів було приємним сюрпризом побачити школярів в якості справжніх артистів. Лунала сучасна і старовинна, народна та авторська музика. Школярі 2-4х та 9 класів познайомилися із звучанням різних музичних інструментів: фортепіано, скрипка, баян, акордеон, флейта, гітара. Концерт приніс задоволення слухачам та артистам. На завершення юні виконавці отримали невеличкі подарунки від організатора свята Ганзенко В.Д.