Екофестиваль у Чугуївському НВК №6

За останні 30 років людство витратило третину наявних на Землі ресурсів. З кожним роком споживання ресурсів збільшується на 1,5%. Тому такого важливого значення набуває економія природних і пошуки альтернативних ресурсів, вторинна переробка сировини. Зважаючи на актуальність теми, в  Чугуївському НВК № 6 цього тижня пройшов екофестиваль “Чим ми дихаємо?”, який був присвячений не лише проблемам навколишнього середовища, а й проблемі вторинної переробки відходів.

Під час фестивалю учні 2-7 класів продемонстрували знання з екологічної грамотності, інсценували казки, читали вірші на тему збереження та бережливого ставлення до природи. Учні 3-Б класу вирішили розповісти про вплив використаних батарейок на природу, донести до всіх важливість їхньої утилізаціїї. В цікавій формі учні-батарейки “ділилися” своїми мріями не потрапляти в смітники, а вчений і його помічники розповіли, яку шкоду викинуті елементи живлення приносять рослинам, тваринам та людям.

Кожен клас отримав Диплом за участь у екофесті. Але найголовнішою винагородою будуть знання дітей про багатогранність і цінність, різноманітність живої та неживої природи, про стан екології в наш час. Виховувати любов до природи та вчити не шкодити їй – ось головна мета сьогодення!

Ми усі — свідомі люди, не такі вже ми малі,
Тож господарями будем на квітучій цій землі.
В нас задача і ціль одна: шануймо землю для народу,
Тож не лінуйся і зроби – ПОСИЛЬНИЙ ВНЕСОК ДЛЯ ПРИРОДИ.
Назавжди ти запам’ятай — бережи свій рідний край!
Це твоя земля, країна. Чугуїв — наша БАТЬКІВЩИНА!
А зробити слід чимало і докласти сил сповна,
Щоб планета і країна, місто наше розквітали!

46441204_371244763615344_4329677104267395072_n