Діти Чугуєва – за мир в усьому світі: в закладах освіти долучилися до відзначення Дня миру

Вже традиційним для закладів освіти м.Чугуєва стало щорічне відзначення Міжнародного дня миру, який увесь світ кожного року вшановує 21 вересня.

Декілька слів з історії цього свята:  Мижнародний день миру відзначається в світі з 1982 року. Та Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних націй в резолюції 55/282 від 7 вересня 2001 року ухвалила, що починаючи з 2002 року Міжнародний день миру буде щорічно відзначатися 21 вересня.  Також Асамблея заявила, що День Миру буде відзначатися як день глобального припинення вогню і відмовлення від насильства, запропонувавши всім державам і народам дотримувати припинення воєнних дій протягом цього дня.

Генеральна Асамблея закликала всіх держав-членів ООН, регіональні і неурядові організації й окремих людей відповідним чином відзначати День, у тому числі шляхом освіти й інформування громадськості, і співпрацювати з Організацією Об’єднаних Націй.

У центральних установах Організації Об’єднаних Націй цей День щорічно розпочинається спеціальною церемонією біля Дзвону миру. Дзвін Миру встановлений у західній частині саду, у дворі комплексу на газоні перед будівлею Секретаріату. Зазвичай о 10 год. 00 хв. за місцевим часом (14 год. 00 хв. по Гринвічу), Генеральний секретар Організації Об’єднаних Націй, перш ніж ударити у дзвін, виступає із спеціальним зверненням і закликає народи всього світу задуматися на мить над значенням миру для всіх людей.

Зараз тема миру як ніколи актуальна для нашої держави, й  у дитячих садках, школах і закладах позашкільної освіти  Міжнародний день миру був відзначений дуже широко.  Скрізь  пройшли уроки миру, виховні години та флешмоби  на цю тему.


21 вересня 2018 року в ДНЗ № 12 відбувся тематичний день “Всесвітній День Миру”, мета якого – дати дітям елементарні знання про цінність миру для всіх людей на планеті. Протягом дня вихователі провели хвилинки доброти, бесіди з дітьми “Ввічливі слова творять дива”, “Всім допомагати – вірних друзів мати”. Малюки вивчали мирилки, на заняттях вирішували проблемно-ігрові ситуації “Вчимося доброті у сонечка”, “Міст миру”. У художній вітальні були створені тематичні малюнки “Мирне дитинство”, а також виготовлені одвічні символи миру – білі голуби. На прогулянці діти із задоволенням малювали на асфальті  та бажали миру рідній країні. Кульмінацією цього дня став проведений флеш-моб “Ми за мирне небо”.

В Чугуївському ДНЗ №1 діти з вихователями також  обговорили у групах важливість миру для всіх жителів світу, разом створили малюнки та аплікації, а під час прогулянки вихованці стали учасниками конкурсу малюнків на асфальті “Ми – за мир у всьому світі!”.

Виховним заходом для своїх вихованців та всіх  жителів  міста, присвяченим тематиці миру в Україні та світі, відзначився  й Чугуївський будинок дитячої та юнацької творчості.


Мир у рідній Україні – найзаповітніше бажання всіх українців, яке вони висловлюють вголос так згуртовано, як ніколи раніше. До відзначення цього свята щороку долучається і Чугуївський НВК №6.

Цього дня в  класах проведені бесіди та години спілкування «Мир на планеті – щастя всім дітям». Для всіх бажаючих була організована виставка дитячих малюнків «Мир очима дітей», члени учнівського самоврядування підготували флешмоб, що продемонстрував,  наскільки важливими є мир, свобода, добро і повага.

11111