Спеціалісти інклюзивно-ресурсного центру в дії

Наприкінці липня сталася важлива подія для освітнього простору нашого міста: була створена комунальна установа «Інклюзивно-ресурсний центр» Чугуївської міської ради, яка одразу розпочала активну роботу.

Спеціалістами ІРЦ на сьогоднішній день вже надаються психолого-педагогічні й індивідуально-корекційні послуги дітям з особливими освітніми потребами та їхнім батькам.  Поки в основному приміщенні центру ведуться роботи з його облаштування, на базі ресурсного інклюзивного класу Чугуївського НВК №8 вже була проведена перша  комплексна оцінка дітей з особливими освітніми потребами, що навчатимуться в школах м.Чугуєва,  з метою визначення їхніх освітніх потреб, а також коефіцієнту  інтелекту.  Наслідком обстеження є розроблення рекомендацій щодо програми навчання, особливостей організації психолого-педагогічної допомоги відповідно до потенційних можливостей психофізичного розвитку дитини.

Інклюзивно-ресурсним центром надається широка консультативна допомога для різних категорій населення, зійснюються виходи для проведення обстеження дитини та консультування найближчого оточення в домашніх умовах. Під час одного з таких діагностичних  візитів до дитини, що навчається за індивідуальною формою, спеціалістами КУ «ІРЦ» вивчалась організація домашнього середовища, потреби родини в додаткових консультативних, інформаційних ресурсах. Батькам надані рекомендації щодо особливостей, проблем і можливостей дитини, підтримки позитивного стилю взаємодії батьків з дитиною.

IMG_20180 IMG_20180816_182856