Табірний загін при ЦДПЮ: відпочинок на “відмінно”!

У розпал літа  друга оздоровча зміна в дитячих закладах оздоровлення при закладах освіти міста  добігла кінця. Одним з завдань цьогорічного оздоровчого сезону  стало забезпечення цікавого й корисного дозвілля не лише для учнів молодшого й середнього шкільного віку, які традиційно оздоровлюються в пришкільних таборах, але й для підлітків старшої ланки. Саме з такою метою було організоване функціонування тематичного загону Чугуївського центру допризовної підготовки в закладі відпочинку при Чугуївській ЗОШ №1, вихованцями якого стали учні старших класів різних шкіл міста.

Чотирнадцять днів, проведених у таборі, були для його вихованців справжньою школою корисного досвіду, й значно поповнили багаж знань з різноманітних військово-патріотичних дисциплін, а також основ порятунку життя, виживання в складних ситуаціях. Під керівництвом досвідчених вихователів – викладачів центру допризовної підготовки хлопці й дівчата набували нових навичок та тренували вже набуті раніше  в стройовій підготовці, стрільбі в тирі, наданні першої медичної допомоги, поводженні під час надзвичайних ситуацій, природних і техногенних катастроф. Крім цього, було багато дружнього спілкування, веселощів, розмов про плани підлітків на майбутнє.

Перший досвід залучення старших школярів до оздоровлення в тематичному табірному загоні центру допризовної підготовки й викладачі, й самі діти назвали позитивним і корисним, та всі учасники висловили бажання зустрітися в стінах пришкільного  табору й наступного літа. Тож сподіваємося, що робота такого тематичного загону стане традиційною й продовжиться  в наступному сезоні оздоровлення.

Більше фото – в фотогалереї відділу освіти