ДНЗ №3: пізнаємо світ

Триває оздоровчий період в закладах дошкільної освіти міста, й особливо сприяють  загартовуванню дитячих організмів довгі прогулянки на свіжому повітрі, якщо, до того ж, цей час сповнений цікавих подій, розвиваючих ігор, уважних спостережень за природою та її явищами.

Саме таку форму корисного дозвілля й практикують вихователі  Чугуївського ДНЗ №3. Ще навесні вихованці висловили бажання   посадити у закладі дошкільної освіти справжній город,  і ця ініціатива дітей була активно підтримана педагогами.

І закипіла робота! З великою зацікавленністю малеча висаджувала насіння овочів, підпушувала земельку, видаляла бур’яни та поливала молоденькі рослини. З таким турботливим доглядом  не забарилися й перші результати: підросли петрушка й кріп, зацвіли кабачки й помідори, закучерявився зелений горошок. Діти щодня уважно спостерігають за змінами на своєму городі, збирають перший урожай, а вихователі допомагають малюкам пізнавати світ, проводячи з ними пізнавальні бесіди, під час яких  на конкретних прикладах демонструють, як саме різноманітні природні явища та аграрні дії людей впливають на розвиток рослин.

20180626_100505