«Скарбничка творчості вчителя початкових класів» – результат спільної роботи

Минулого тижня  вчителі початкових класів зустрілися за круглим столом, де підбили підсумки роботи методичного об’єднання за 2017/2018 навчальний рік.

Керівники постійнодіючих творчих груп доповіли про роботу протягом року та познайомили присутніх з напрацюваннями. Так, творча група під керівництвом Бочевої Л.В. (НВК №5) «Розвиток інтелектуально-творчих умінь учнів початкової школи засобами математики» розробила завдання для олімпіади з математики; наробками постійно-діючого семінару «Актуальні питання навчання дітей з особливими освітніми потребами у ЗНЗ» поділилась Ярова О.В. (ЗОШ №7).  Фокус-група «Використання методу проектів на уроках природознавства» під керівництвом Гречини І.С. (НВК №5) розробила цікаві навчальні проекти, що стали результатом проектної діяльності учнів. Робота над проектом сприяла особистісно орієнтованому навчанню на основі вільного вибору учнів, з урахуванням їхніх інтересів.  Керівники фокус-групи «Навчання у грі. Використання гри для формування предметних компетентностей учнів 1 класів в умовах підготовки до впровадження нового освітнього стандарту» Шульга І.А. та Башкатова Г.В. (НВК №8) розповіли про створений групою збірник навчальних ігор для учнів 1 класу.

Міжпредметна інтеграція зараз є однією з засад концепції  Нової української школи, і педагоги початкової школи плідно працюють в цьому напрямку. Фокус-група «Конструювання уроку в початкових класах на засадах міжпредметної інтеграції» разом з керівником – Заховаєвою О.М. (НВК №5) –   розробили низку інтегрованих уроків. Крім цього, фокус-група «Нестандартний урок математики в інноваційному просторі – шлях до формування розумових здібностей учнів початкових класів» під керівництвом Каменєвої І.Л. (ЗОШ №2) долучилася до розробки  різних видів уроків: уроку-казки, уроку-змагання, уроків-вистав, мандрівок, ярмарок, подорожей, форумів та ін.

Також під час засідання ММО вчителі початкових класів розглянули  питання порядку закінчення 2017/2018 навчального року та обговорили план-проект роботи ММО нанаступний рік.

DSC_0350