До надзвичайної ситуації будь готовий!

Щорічно наприкінці навчального року в закладах загальної середньої освіти м. Чугуєва проводиться комплекс заходів з цивільної оборони. Акція відкривається показовим уроком на базі однієї зі шкіл, куди запрошуються фахівці профільних служб і відомств.

Цього року  на базі Клугино-Башкирівської школи відбувся обласний семінар-практикум «Дії учнів та органу управління ЦО закладу освіти при виникненні надзвичайних ситуацій», учасниками якого стали не лише чугуївські педагоги, а й фахівці з інших міст Харківської області.

В ході заходів з цивільної оборони були задіяні учні як старших, так і молодших класів, а також вчительський склад школи. За сигналом тривоги була проведена загальна евакуація: учні, педагоги та весь персонал закладу освіти швидко й організовано покинули приміщення та зібралися в шкільному дворі на тематичну лінійку.

Під час показових виступів рятувальники Чугуївського райвідділу державної служби надзвичайних ситуацій та військовослужбовці 92-ї окремої механізованої бригади продемонстрували учням, як на практиці відбувається гасіння пожежі, як надати першу медичну допомогу в разі надзвичайної ситуації та як розпізнати вибухонебезпечний предмет.

Джерело та фото – газета “Новини Чугуєва”