Фестиваль писанок – 2018 відбувся!

Вже другий рік поспіль у м.Чугуєві проводиться передсвятковий Фестиваль писанок, і цьогоріч, як і минулого року, заклади дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти стали одними з найактивніших його учасників. Кожен заклад заздалегідь ретельно готувався до фестивалю: педагоги, учні та вихованці за активної підтримки батьків виготовляють великодній хендмейд, вкладаючи у власні  вироби не лише творчу іскру, а й часточки душі.

4 березня о 12.00 у сквері Центральному розпочався Фестиваль писанок. Дитсадки, школи й позашкільні заклади оформили в сквері святкові експозиції, де зібрали різноманітні вироби великодньої тематики. Можна було побачити варіації великодніх кошиків, паски та крашанки, справжні й виготовлені за допомогою звичних і незвичних матеріалів, а ще великодніх кроликів, пасхальні дерева, прикрашені чудовими писанками та багато інших цікавинок.

Поціновувачами всієї цієї краси стали жителі нашого міста, які завітали на фестиваль цілими родинами. Вони  роздивлялися вироби, цікавилися техніками виконання робіт, дивувалися несподіваним матеріалам, які були використані. Та найбільше задоволення від фестивалю, без сумніву, отримали діти: малеча не лише знайомилася з експозиціями, а й брала участь в майстер-класах з розпису справжніх і паперових писанок.

Кожен заклад освіти отримав подяку за кропітку роботу, завдяки якій фестиваль відбувся та подарував незабутні враження жителям міста напередодні Великодня.

Також в ході Фестивалю писанок спеціальною комісією визначаються  пасхальні експозиції – переможці.  Цього року накращу експозицію, на думку журі, представив Чугуївський будинок дитячої та юнацької творчості.

 

Більше  фото

Ще фото