ДНЗ № 12: робимо виховний досвід колективним

27.03.2018 в ДНЗ №12 пройшов колективний перегляд музичного заняття на тему: «Використання елементів музикотерапії на музичному занятті».

Музичний керівник Майстрова О.В. продемонструвала вихователям, як завдяки слуханню класичної музики, дихальним вправам, вокалотерапії, ритмодекламації, психогімнастиці, танцювальній творчості, творчому музикуванню, методу кольоро- та арт-терапії можна покращити настрій, викликати почуття радості, зняти психоемоційне напруження у дітей та дорослих, розвивати музичні здібності та творчий потенціал.

Під час заняття  діти подорожували до казкової країни мрій, почуттів та музики, де знаходиться чудо-пташка – “Пташка-Щастя”. Діти та педагоги спільно грали в оркестр за методикою  К. Орфа, співали пісні, танцювали з кольоровими стрічками, виконували танець руками, переглядали тематичний відеоряд, розфарбовували костюм “Пташки – Щастя”.

Такі здоров`язберігаючі технології, позитивний настрій і емоції сприяють зміцненню здоров`я малюків, що є основою нашої роботи та нашого майбутнього.