Гуртківці ЦТК виступили в якості доповідачів на історико-краєзнавчій конференції

Наприкінці лютого вихованці гуртків Чугуївського центру туризму та краєзнавства долучилися до участі в XII Всеукраїнській філософській історико-краєзнавчій конференції учнівської молоді «Пізнай себе, свій рід, свій нарід», яка відбулася в Харківському національному університеті імені В.Н.Каразіна.

У роботі секцій конференції за темами: «Духовні скарби мого краю», «Етнографічні особливості рідного краю», «Глобальні проблеми сучасності», «Життя, творчість, філософські погляди Г.С.Сковороди», «Сенс життя у поглядах сучасної молоді» взяли участь 230 учнів закладів освіти з 19 регіонів України.

Юні краєзнавці, серед яких і  вихованці нашого ЦТК,  представили ґрунтовні доповіді з різних питань краєзнавства та філософії. Вихованка гуртка ЦТК «Юні етнографи»  Олександра Фролова, учениця Чугуївської ЗОШ №1, виступила з доповіддю на тему «Художня обробка деревини на Чугуївщині» (керівник – Логачова Н.В.), а Гаврюшенко Максим, учень ЗОШ №7 і вихованець гуртка «Декоративно-ужиткове мистецтво» (керівник – Бойко С.М.),  підготував доповідь на тему «Природа і лозняки – це казка, яку треба читати серцем». За свою кропітку дослідницьку роботу гуртківці отримали Подяки та книги з тезами робіт, представлених на конференції.

Окремою грамотою декана філософського факультету, доктора філософських наук, професора  І.В.Карпенка був нагороджений Максим   Гаврюшенко,  доповідь якого в секції «Етнографічні особливості краю» була визнана кращою.

Вітаємо вихованців та їх керівників з успішною участю в історико-краєзнавчій  конференції та бажаємо творчої наснаги до підкорення нових наукових вершин!

55596304