Готуємось до роботи в НОВІЙ УКРАЇНСЬКІЙ ШКОЛІ

Особливості організації освітнього процесу в Новій українській школі – одне з головних питань, яке було розглянуте  10 січня 2018 року на нараді заступників директорів з навчальної роботи.

Згідно з Планом заходів на 2017-2029 роки із запровадження реалізації державної політики у сфері реформування загальної середньої освіти «Нова українська школа» 1 вересня 2018 року  заклади освіти розпочнуть свою роботу за новим Державним стандартом початкової загальної освіти. Наразі триває І фаза  впровадження реформи – підготовка, початок роботи початкової  школи, підготовка педагогів до роботи за новим Державним стандартом, що є важливою справою для всіх ланок освіти.

Під час наради з теоретичними питаннями роботи початкової школи у 2018/2019 н.р., особливостями організації освітнього простору, присутніх ознайомила Пастухова В.В., методист ММК.

Заступник директора з навчальної роботи НВК №5 Лімачко В.В. надала рекомендації щодо проведення ранкових зустрічей з учнями.

Вчитель ЗОШ №7 Ярова О.В., яка є членом ТТК учителів початкових класів «Новий Державний стандарт початкової загальної освіти: підготовка вчителів початкових класів до впровадження» при КВНЗ «ХАНО», пояснила поняття інтегрованого підходу до організації навчальної діяльності першокласників.

Навчання вчителів та адміністрації закладів освіти на  методичних об’єднаннях, у творчих групах та постійно діючих семінарах триває. Навчаючись, педагоги змінюють власні стереотипи,виявляють ентузіазм, зацікавленість у справі та бачення результату на перспективу.