У м.Чугуєві відкрито одразу три освітянських об’єкти

1 грудня 2017 року  в м.Чугуєві відбулося одразу декілька знакових подій:  було відкрито  дошкільний підрозділ Чугуївського НВК №8, ресурсний інклюзивний клас у цьому ж закладі освіти, а також презентовано новий спеціалізований кабінет фізики в Чугуївському НВК №5.

До  відкриття долучилися міський голова Г.М. Мінаєва, голова Харківської обласної ради С.І. Чернов, заступник голови Харківської облдержадміністрації – керуючий справами А.В. Бабічев, депутати обласної та міської рад.

Почесні гості разом з очільницею міста, батьками та вихованцями  спершу завітали до дошкільного підрозділу Чугуївського НВК №8. Їх зустріла казкова Білосніжка разом зі своїми помічниками – гномиками, й запросила до чарівного світу дитинства. А дошкільний підрозділ НВК і справді схожий на казку: яскраві новенькі меблі у зі смаком оздоблених групах, уквітчані вікна, декорований під вулицю коридор вже чекають на малюків! 4 групи дошкільного підрозділу  розраховані на 80 вихованців; і на їх облаштування з місцевого бюджету було витрачено близько 1,8  млн. гривень, ще на  суму 300 тис. гривень фонд  ЮНІСЕФ забезпечив дитсадок меблями та вуличними ігровими  майданчиками.

Після відвідин дошкільного підрозділу гості перемістилися до ресурсного інклюзивного класу НВК № 8. Будівництво й облаштування цього спеціалізованого приміщення завершилося напередодні Дня інваліда й має на меті полегшити дітям з особливими освітніми потребами процес включення у навчання й суспільне життя. Ресурсний клас з’явився у  в НВК № 8 завдяки участі закладу освіти в обласному конкурсі  міні-проектів “Разом в майбутнє”, й за кошти обласного й місцевого бюджетів, а також фінансової участі громадської організації батьків (близько 200 тис. гривень) у ньому встановлене спеціалізоване обладнання, що допомагає особливим дітям  скинути напругу, адаптуватися до процесу навчання та виховання, зайнятися лікувальною фізкультурою, та робить цей простір інклюзивним і безпечним для дитини. Ресурсний клас вже відвідують  особливі діти, що навчаються в закладі освіти, і гості міста  мали можливість поспілкуватися з ними під час свого візиту.

З НВК № 8  делегація перемістилася до Чугуївського НВК № 5. Там увазі гостей був представлений новенький кабінет фізики, один з двох у місті, кошти на які були виділені з обласного бюджету. Другий з них – кабінет біології – встановлений у Чугуївській ЗОШ № 2. Кабінет фізики облаштований новенькими зручними меблями, спеціалізованим обладнанням для дослідів та лабораторних робіт з фізики, а також інтерактивним мультимедійним комплексом, який значно підвищує можливості вчителя якісно викладати цей складний предмет учням, підкріплюючи педагогічну майстерність можливостями віртуальної фізичної лабораторії. Саме ці можливості й продемонстрував гостям свого кабінету його господар, вчителі фізики НВК № 5 О.Я. Аніщуков.

На завершення візиту Г.М. Мінаєва щиро подякувала керівництву області за постійну підтримку в реалізації проектів, а С.І. Чернов та А.В. Бабічев відзначили креативність нашого міста в реалізації ідей, що дозволяють зробити життя в ньому , зокрема, навчання та виховання дітей,  комфортним, цікавим, доступним різним верствам населення,  та висловили надію на подальшу спільну роботу.

Фото 

Більше фото