Круглий стіл з питань інклюзії в Запоріжжі: шукаємо оптимальних підходів до навчання дітей з особливи потребами

27 листопада  2017 року  за підтримки Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ в рамках програми «Зміцнення спроможності українських територіальних громад у зв‘язку зі збільшенням внутрішньо переміщених осіб» в м. Запоріжжя відбувся круглий стіл на тему «Вплив реабілітаційного процесу на формування соціальних та побутових навичок дітей з інвалідністю». Від освітянської спільноти м. Чугуєва до участі в круглому столі була запрошена Ю.П.Трубіцина, консультант психолого-медико-педагогічної консультації відділу освіти.

Під час круглого столу учасники обговорили технології впровадження інноваційних методик в надання реабілітаційних послуг, познайомилися з досвідом роботи щодо підтримки дітей з синдромом Дауна та їхніх сімей в КУ «Загальноосвітня школа-інтернат «Джерело» ЗОР.  До дискусії практиків долучились фахівці з раннього втручання  (Благодійний фонд «Інститут раннього втручання», Харків), які поділилися власним досвідом з побудови ефективної моделі надання комплексних, довготривалих послуг дітям раннього віку з порушеннями психофізичного розвитку, ризиком їх виникнення та родинам, що виховують таких дітей.

Також  учасники круглого столу відвідали з екскурсією КУ «Центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю» Мелітопольської міської ради Запорізької області, де ознайомилися з практичними аспектами  реабілітаційного процесу  методиками розвивального догляду за дітьми з порушеннями розвитку.

81E04D4F-9215-466C-8623-05EEB64CFE2E