НВК № 8: робота “Демократичної школи” триває

 У Чугуївському навчально-виховному комплексі «Дошкільний навчальний заклад – загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів» № 8 триває робота з реалізації проекту “Демократична школа”:  з вересня 2017-2018 навчального року педагогами школи у виховний процес  проводяться  виховні заходи, тренінги, уроки за програмою “Демократичної школи”.

18-19.10.2017 у школі відбулися  дводенні зустрічі з тренерами “Демократичної школи”. Першого дня з ними працювали лідери учнівського самоврядування, які самостійно вирішували питання організації дитячого самоврядування у школі. Другого дня педагоги разом з тренерами працювали над впровадженням ОДГ/ОПЛ у навчально-виховний процес.

01.11.2017 в рамках проекту відбувся інтерактивний урок «Демократична країна: яка вона є», під час якого діти з’ясовували, що таке демократія та  визначали свою роль у демократичному суспільстві.

02.11.2017 ініціативною групою старшокласників була проведена презентація програми “Демократична школа” під назвою  «Демократія – це ми !» для учнів 1-4 класів. Молодшим школярам було запропоновано переглянути  мультфільми за цією тематикою, а також в ігровій формі  учні визначали, що таке демократія, та створювали власну демократичну країну.