Змагання велотуристів до Дня туризму

27 вересня 2017 року на Соборній площі відбулися змагання з велотуризму у виді «Фігурне керування велосипедом», присвячені Всесвітньому Дню туризму.

Незважаючи на не зовсім сприятливу погоду, юні туристи зібралися разом, щоб активно відзначити цей день. Веселого, святкового настрою додав музичний супровід з туристських пісень, який створили працівники Чугуївського будинку дитячої та юнацької творчості, за що їм велика подяка.  Змагання проводились з метою розвитку велотуризму серед школярів міста, надбання туристських навичок, необхідних для велоподорожей, відбору кращих велотуристів для участі в обласних змаганнях.

Учасників змагань привітали методист методичного кабінету відділу освіти Чугуївської міської ради Нестеренко Г.А. та директор Чугуївського центру туризму та краєзнавства Лисенко С.В. Під час урочистого відкриття відбулось нагородження призерів туристського зльоту серед навчальних закладів м.Чугуєва, який також проходив у рамках святкування Всесвітнього Дня туризму та відбувся 14 – 15 вересня у лісовому масиві Клугино-Башкирівки.

В особистому подоланні велоперешкод, на дистанції фігурного керування велосипедом, у трьох вікових групах  взяли участь 116 школярів майже з усіх навчальних закладів міста. Найбільш активно взяли участь у змаганнях ЗОШ №2 (38 чол.) та ЗОШ №4 (26 чол.). Навички водіння велосипедом знадобляться школярам в повсякденному житті, адже в наш час кожен, хто бажає бути здоровим і успішним, має займатись фізкультурою та спортом, вести активний здоровий спосіб життя.

Переможцями змагань стали:

Молодша група

І-е місце – Шишков Микита (ЗОШ №4), Новак Анастасія (ЗОШ №4);

ІІ-е місце – Бончев Данило (ЗОШ №2), Батрєва Дар’я (ЗОШ №7);

ІІІ-є місце – Шульга Євген (НВК №5), Черниш Валерія (ЗОШ №1).

Середня група

І-е місце – Семенов Валерій (ЗОШ №7), Власенко Дарина (ЗОШ №4);

ІІ-е місце – Звєрьков Ярослав (ЗОШ №4), Синегуб Вікторія (ЗОШ №4);

ІІІ-є місце – Чміль Михайло (К-Б ЗОШ), Ковбаса Валерія (К-Б ЗОШ).

Старша група

І-е місце – Кудрявський Артем (ЗОШ №1), Голуб Вікторія (НВК №8);

ІІ-е місце – Олійник Віталій (К-Б ЗОШ), Бакай Ольга (ЗОШ №7);

ІІІ-є місце – Акименко Ярослав ( НВК №8), Яськова Олена (ЗОШ №2).

Переможці були нагороджені грамотами Чугуївського центру туризму та краєзнавства, а також призами від депутата  Харківської обласної ради Дмитра М’ягкого та магазину «Спорт-Планета» в особі  Сергія Маковецького та Павла Микала.

Вітаємо призерів змагань з вдалим виступом та бажаємо подальших успіхів в підкоренні велосипеду.

DSC_8992-1