ЗОШ № 7: подорож Гуцульщиною

У липні цього року  група школярів Чугуївської ЗОШ  №7 на чолі з учителем української мови та літератури Наталією Приступою подорожували гостинним Прикарпаттям.

Під час мандрівки учні відвідали столицю Гуцульщини – Верховину –  та українські Афіни – селище Криворівню. Живописні селища, що розкинулись поміж Карпатських гір, були улюбленим місцем відпочинку українських письменників : Івана Франка, Михайла Коцюбинського, Лесі Українки.

Школярі мали змогу дізнатися про архітектуру, традиції та звичаї, побут, повсякденне життя гуцулів під час майстер-класів та цікавих екскурсій музеями, посмакувати місцевими стравами, поспілкуватися з привітними та відкритими жителями Прикарпаття.

Найбільш вражаючим моментом подорожі стали підйом на гору Синиці з оглядом геологічної пам’ятки під назвою Довбушеві комори, а також прогулянка до Писаного каменя – давнього сакрального місця. Також незабутні враження справили на школярів музеї: музей вишиванок у Верховині, музей повісті “Тіні забутих предків”, етнографічний музей Гуцульщини, музей І.Франка у Криворівні, відвідини хати-гражди, сироварні, курорту Яремче, а саме водоспаду на р.Прут.

Окрім того, учні відвідали стародавні місця Львівщини – величний Львів, давній Галич та батьківщину всесвітньо відомої Роксолани  місто Рогатин.

P70707-145504