Триває підготовка до нового навчального року

Відділ освіти Чугуївської міської ради за інтенсивної підтримки місцевої влади та активної участі навчальних закладів у різноманітних проектах, що дозволяє залучити спонсорські кошти та іноземні гранти, проводить підготовку шкіл, дитячих садків та позашкільних навчальних закладів до 2017/2018 року, який вже не горами.

Змін на краще цього року в навчальних закладах Чугуєва дуже багато, всі вони позитивні, масштабні, і їх помічає кожен житель нашого міста.

Так, завершені капітальні ремонти фасадів з утепленням, ремонтом відмостки  Чугуївських ДНЗ №3 та №8, які були реалізовані за співпраці міської ради з міжнародною організацією  NEFCО; коштом місцевого бюджету замінені вікна на енергозберігаючі в Чугуївського ДНЗ № 12  й незабаром розпочнеться ремонт фасаду дитсадка, виконаний ремонт  фасаду з його утепленням, а також цоколя та відмостки Чугуївського ДНЗ №2. Ці дошкільні навчальні заклади  відтепер не лише  привертають увагу батьків і вихованців своїм оновленим зовнішнім виглядом, а й, сподіваємося, завдяки модернізації, зможуть  показати значну економію енергоресурсів, а, відтак, і бюджетних коштів у порівнянні з минулими роками.

Триває  поточний ремонт покрівлі Центру допризовної підготовки на території Чугуївської ЗОШ № 1,  у самій же школі активно ведуться роботи з утеплення фасаду, заміни вікон та ремонту покрівлі як основної будівлі, так і приміщення початкової школи за кошти іноземного гранту NEFCО та співфінансування з місцевого бюджету.  В Чугуївській ЗОШ № 8 до нового навчального року й майбутнього опалювального сезону проводяться роботи з упровадження енергозбережувальних технологій:  завдяки тісній співпраці місцевої мерії з  організацією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) проведена заміна всіх вікон на енергозберігаючі,  відбувається  заміна системи опалення на сучасну.  В Чугуївських ЗОШ №2 та НВК №6 за сприяння цієї організації облаштовуються модульні теплові пункти, що також дозволить економити енергоресурси.

Ще одним результатом співпраці з GIZ стали заміна меблів  у предметних кабінетах і столовій ЗОШ № 8 та обладнання двох нових комп’ютерних класів з мультимедійною технікою в ЗОШ № 8 і Клугино-Башкирівській ЗОШ, що дозволить зробити процес навчання зручнішим та комфортнішим як для учнів, так і для педагогів.

Міська влада вже не перший рік запроваджує різноманітні проекти, направлені на інклюзію дітей з особливими потребами в освітній процес. Не  став винятком і 2017 рік. В рамках підготовки до нового навчального року Чугуївському НВК № 6 нещодавно відкритий клас інклюзивної освіти  – так звана ресурсна кімната, облаштування якої в навчальному закладі стало можливим завдяки участі в конкурсі міні-проектів розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє» Харківської обласної ради та в проекті Європейського Союзу «Посилення ролі місцевих громад у прийнятті рішень щодо надання соціальних послуг». Роботи з облаштування ще однієї ресурсної кімнати ведуться і в Чугуївській ЗОШ №8.

Також в усіх навчальних закладах за кошти місцевого бюджету, спонсорів проводяться поточні ремонти, відбувається заміна обладнання, придбання технічних засобів навчання, оновлення посуду в їдальнях і меблів у навчальних кабінетах. Всі ці роботи спрямовані на те, щоб зробити навчання та виховання маленьких членів громади міста  більш якісним і комфортним, не забуваючи при цьому про енергоефективне використання ресурсів, що дозволить спрямовувати зекономлені на обслуговуванні будівель навчальних закладів кошти на  інші важливі освітянські потреби.

slide1

IMG_8453

IMG_8449

image-0-02-04-9e439bb84c7c509faddb3550645846d6d56d1ac103b5efcab25dc5c168eb1b0f-V